Skip to main content

pelangi semenyih 2: as at 29 April 2012

semalam kami bergerak ke semenyih nak tengok perkembangan rumah. ada dapat surat dr MKH yang tinggal jalan raya je belum diturap.

jumpa guard dia kata 'boleh bawak masuk kereta, jalan je selagi boleh jalan...' ..hehe ape lagi, redah jela jalan berbatu tu.

memang excited tengok rumah dah siap. tapi dalam masa yang sama rasa stress jugak pikir camne nak gi keje nun di kl sana. hubby plak kt damansara. toll, minyak memang konpem naik..jem lagi....adoiii.


ada amik beberapa keping gambo, let's cekidot..








Comments

Popular posts from this blog

dekorasi - cara mengecat stripes pada dinding rumah

berkenaan post bonda sebelum ni berkenaan stripes di entrance living room, kali ni bonda nak berkongsi step-by-step macamana nak deko rumah dgn style ni..

first skali, guna en google untuk mencari inspirasi. pilih design stripes yg anda berkenaan dihati. nak design yang simple or complicated.. samada melintang or menegak, dan berapa ukuran lebar belang yang dikehendaki samada kecik atau tebal. type je wall stripes..bersepah kuar nanti sampai berpinar mata nak pilih kekeke..



kemudian, dapatkan warna skima or colour schemes yang sesuai dengan sofa, langsir, kaler perabot yang ada dalam rumah anda tu supaya match dgn dinding yang nak dibelangkan. supaya xdela bila dah siap nanti jadi caca merba, serba tak kena. keharmonian tu paling penting untuk seimbangkan warna antara satu sama lain. boleh refer kat pinterest.

and here's is a helpful how-to yang boleh membantu anda untuk menghasilkan stripes yang menarik berdasarkan pengalaman bonda dan en suami.

Material yang diperlukan

masking ta…

jadual pantang ku

seriously bonda memang seriau nak berpantang kali ni. almaklum pantang sendiri dari hari pertama. jadi bonda kena bersedia lebih sedikit mentally and physically. berikut adalah jadual harian bonda nanti selepas bersalin. bonda banyak refer kt blog ibu ibu yang pernah pantang sendiri untuk hasilkan jadual ni. hopefully bonda dapat follow. sebab kadang kita plan baik punye tapi baby lak lain ragamnya...hehe

7.00pg - bangun tido. gantikan pampers. susukan baby kejap. pastu gi dapor
              masak air mandi herba..guna uncang je
8.00pg - breakfast. ibu menyusu ni cepat lapar. pastu gi masak nasi dengan
             masak lauk. resepi semua dah ada. tampal kt peti ais.
9.00pg - mandi. sapu param kt badan, tapel kt dahi, krim halia kt perut. pastu
             ikat bengkung...guna bengkung moden mudah dan jimat masa. masa
             1st time dulu guna bengkung jawa. mak aihh terbelit belit dibuatnye...
10.00pg - makan pagi. sediakan air mandian baby plak, baju dia, pampers,
       …

garnicia cambogia a.k.a asam keping

bertemu kita lagi kali ini.. dah lama tak update blog. bukan takde benda terjadi tapi sebab takde idea nak susun ayat buat karangan. hihi

sekarang ni memang tengah kemaruk nak cari cara nak kurus. kalau boleh memenuhi kriteria paling utama iaitu tetap makan tanpa ditahan tapi tetap boleh kurus. haaa kann. hobi tu. tetiba nak kena kurangkanla, kawal la.. adoii.. sapa sapa yang suka makan memang boleh paham kot. yang bonda tak paham sapa yang tak suka makan. ramai lak tu kat opis ni. hadoiiyai..

selain tu taknak makan produk kurus yang meragukan. takut nanti menjejaskan kesihatan terutamanya buah pinggang. sebab ikut statistik semakin ramai rakyat malaysia mengalami sakit buah pinggang kerana makanan tambahan begini terutamanya spirulina. ni bukan main petik je tau. ni fakta yang bonda baru baca kat majalah nona bulan ni tak silap.

masa dok gugel gugel tu terjumpa artikel berkenaan garnicia cambogia kat women's health. wahh menarik. sebab rupenye ramai selebriti hollywood menggunak…