Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2014

deko raya 2014: dining

uih dah lama bonda tak menepek di blog sendiri. raya ni sibuk dengan keje. jadi tak de masa sangat nak mengemas. raya ketiga baru kemas umah. itupun bahagian dining. bilik bilik masih macam tu jugak dari pindah. hahaha.. sakit mata nengoknya.. dengan hariz dan hasya yang kaki kecah, proses mengemas memang tak habis habis la...
raya kali ni, baru dapat cat ruang depan. amik ton bumi je. coklat cair camtu. beli standard colour nippon paint, 5Liter rm25 camtu.
kerusi makan plak haritu suma dah rosak. so kena la jgk beli baru. beli je kat ikea, senang banyak pilihan dan affordable. so kali ni dekorasi ruang lebih kepada konsep minimalis dan simple serta moden dengan budget yang agak terhad.
bonda suka letak gambar kat dinding sebagai tanda kenangan yang boleh ditengok ditatap selalu. banyak frame lagi tak letak, nanti pikir mana sangkut yang lebih tu hehe... lukisan hijau tu plak en hubby yang lukis. so save duit dari beli kat luar..
nampak tak bunga ros merah kat atas meja tu? haaa tu…