Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014

impian bonda: hariz belajar tahfiz

berita kematian arwah ammar, membuat bonda merasa cemburu. cemburu dengan ibu bapanya, kerana mampu melahirkan dan membesarkan anak seperti arwah.
dan bonda juga tak mampu menjadi seperti arwah... astagfirullah..

jadi bonda bertekad dengan langkah pertama, untuk menghantar hariz ke sekolah tahfiz berdekatan. belajar dan menghafal alquran di darul huffaz. masyaAllah, mahal jgk yurannya.

Ya Allah, Kau permudahkanlah dan limpahkanlah rezeki kami sekeluarga. semoga aku mampu menghantar hariz belajar disana. semoga aku dapat melahirkan generasi penyambung agamaMu..


resepi potato salad with bacon halal~

last week taman ada buat majlis bbq dengan jiran jiran. bonda kena buat 2 resepi wajib, koktel dengan coleslow. bajet tetamu dalam 150 orang. haaa ko...pening bonda nak pikir berapa biji kobis, berapa tin susu etc..pastu hati rasa cam nak tambah menu untuk pot luck. so gugel jumpa resepi potato dengan bacon ni. ada macam macam resepi, last last ceduk sana ceduk sini, siap jugak salad ni.. bila en tom puji lega hati. kira pass la sebab dia ni boleh tahan cerewet bab makan... sebenarnya ralat sangat sebab tak sempat langsung nak ambik gambar ketiga tiga menu tu. busy dari bangun pagi sampai majlis berlangsung lepas maghrib tu. kaki dah macam nak patah. dengan bibik bonda sekali sakit satu badan. yela, bukan setakat nak buat menu ni, jaga anak lagi, masak makan lagi, ngemas lagi.. dahla kena catu air.. basuh pinggan pun dok cangkung kat bilik air..

so xyah cakap banyak dah.. here we go

10 biji red potato
1 peket meat bacon halal beli kat tesco
olive oil
1 sudu kecik black pepper
2 biji …