Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

selamat hari ulangtahun kelahiran!

27 july, hariz sudah 2 tahunnnn!! cepat betul masa berlalu. tapi sebab bulan puasa tak dapat nak celebrate macam tahun sebelumnya. just belikan kek, belikan hadiah ikhlas dari ayah bonda. nyanyi nyanyi lagu bday tiup lilin amik gambar..tu je. bulan tu memang sibuk sikit tapi kami dah cuba buat yang termampu untuk bahagiakan anak bonda yang hensem ni hehe...

25 aug, my hubby's birthday. lepas raya ni biasala pokai. banyak keluar duit. sebelum ni pening pikir nak bagi hadiah ape. tapi sangat bernasib baik ada dapat tiket free ke sunway lagoon for 2. so ape lagi, orang sibuk g beraya tapi kami berenjoy di sana... just tak dapat nak bawak hasya sekali. ada kang nangis nak tido kat buai.to my hubby, happy birthday. even tiket free but still i want to make it a memorable day for you... for 3 series celeb...good bye 20's..

my 2nd daughter: hasya maliha

26 May 2012, anak kedua bonda selamat dilahirkan tepat jam 12.12am. masih lagi dibidankan oleh doct marsita di pusat perubatan kohilal, melawati. hasya kecik je, 2.4kg tapi alhamdulillah takde masalah. maybe baka kita yang kecik kecik. bonda dulu pun around 2kg+ jugak.

masa kandungan mencecah 39 minggu, hasya dah kurang aktif. 2 hari bonda tak rasa hasya gerak. bonda dah start risau. so, terus gegas jumpa doct marsita. beliau pun risau. sebab air ketuban bonda pun dah berkurang. induce!

gi makan nasi ayam dulu baru check in hospital. lebih kurang dalam pukul 4pm. selama bonda menunggu hasya lahir, en suami sentiasa disisi menemani. hosp ni kecik je. kemudahan pun nampaknya tak seperti tempat lain. nurse nye pun ramai dah berusia. so patient pun tak ramaila..

oleh sebab dah biasa kena braxton hicks, so awal awal tu bonda steady lagi. bonda amik masa yang ada tu dengan membaca surah Maryam. moga dipermudahkan proses tu nanti. selain tu dr marsita ada bekalkan air zam zam, kurma dan madu …

raya 2012

salam aidilfitri... dah terlalu lama tak update blog ni. sibuk..ye sangat sibuk lepas beranak dua ni.

bila anak dah dua ni, bertambahla stuff yang nak dibawa ke kampung. dengan baju lagi, toto, selimut suma kena bawak. konpem tak cukup nanti. buai dengan motor letrik pun kena bawak. so hasya dengan buai susah nak dipisahkan. pastu masa perjalanan dari kl ke nilai, hasya aka adik merengek dan nangis je. jenis takleh duduk dalam kereta. haih pening tak tau camne bonda nak tenangkan dia... hariz jenis senang kalau dalam kereta. duduk dalam car seat terus lena sampai tiba ke destinasi. aduihh dik, kalau nangis je camne nak travel jauh ni?

kali ni bonda beraya tanpa abah. yang ni sebab hati ku belum boleh terima apa yang abah dah buat pada kami. takde niat nak jadi anak derhaka. tapi biarlah masa yang mengubati. tak nak adegan salam menyalam di pagi aidilfitri jadi adegan bertekak-menegakkan benang basah. lebih baik temankan ibu beraya di kampung. abah xpela dah ada isteri baru. ibu masih…