Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

oh my home! part 1

akhirnya, surat dari MKH utk vacant possession stage sudah diterima. dan selain tu pakej sekali pembayaran untuk penalti. haaaa yang ni hangin nih. ada 3 invoices yang kena penalti. penatla dok call bank rimau, dok passing passing. yang sorang ni kata nak tolong dan nak call balik the finding. tapi sampai la sekarang takde pun. bila kita dok tepon dia alasan tengah layan customer. bila dah stress bank buat tak heran je, mintakla pencerahan dari ex boss, dia kata better refer lawyer dulu. tgk gak bila kita sign agreement dgn bank etc. bila check balik sign utk accept loan offer dgn maybank bulan 3. tapi sign agreeement bulan 6. invoice pemaju dah kuar dari bulan 2! so bonda pun call la lawyer. nasib la lawyer ni rupenye ada simpan semua chronology of event. yela, musykil gak kenapa lambat bank process document sampai tempohnye tu dari bulan 3 ke bulan 6 utk.bila check check dengan lawyer, rupenye stuck kt MOT (Memorandum of Transfer). ni puncanya sebab si MKH lambat bayar stamp duty k…