Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

misi kurus part 2

bukan senang nak kurus.. tapi senang nak gemuk huhu
perumpamaan untuk bonda selepas menginjak umur 30-an.

bonda dah cuba makan asam keping. dah cuba exercise. dah cuba kontrol makan dengan kira kalori. ikut cara kevin.. tapi tak jalan..

tapi bonda dah jumpa cara lain yang sesuai dengan citarasa dan lifestyle bonda yeah.. i lost 3-4kg. not so much. tapi yang penting badan fit balik. dan boleh pakai baju lama. yang paling penting baju tunang boleh sarung balik.. Ya Allah sukenye aku.. muahahaha golek golek kejap...

caranya, tiap tiap pagi masuk opis bonda minum green tea panas. brand ahmad. okla rasanya.pastu breakfast, lunch dan dinner makan sepuasnya.. tapi syarat NO KARBO in your plate. untuk 2 minggu pertama, jangan makan karbo, gula dan buah buahan. so awal awal labur duit kat Nando's, Kenny Rogers etc.. ayam Nando's tu setengah ekor bonda sebat hahaa.. breakfast amik telo goreng dengan sambal nasi lemak. tengahari makan lauk je...  sebelum tido malam amik lagi green tea p…

bekam.. nak cuba?

pernah try berbekam?

nampak ngeri tapi pada yang pernah cuba tu baru tau la kesan nya. especially bonda yang memang ada sakit kepala. masa pertama kali bekam kat kepala, memang takut jugak. tapi lepas tu rasa ringan betul. takde dah rasa pening, nak muntah, sakit berdenyut denyut. sekali berbekam sakit kepala hanya datang balik lepas 1-2 tahun. okla pada bonda sebab tak bergantung pada ubat.

selain sakit kepala, bonda buat bekam lepas bersalin kan hariz. sebab bonda amik epidural. memang berbuih buih darah yang keluar kat cup dia tu kat bahagian pinggang. dan kesannya memang lega rasa badan. takde rasa sakit pinggang sampaila mengandungkan hasya.

so pada ibu ibu yg amik epidural dan ada masalah kat pinggang dan badan sakit sakit bolehla cuba berbekam. insyaallah lega.

lepas pindah dok semenyih, bonda ke Pusat Bekam Aini kat bangi. kt sini ada servis bekam untuk lelaki dan perempuan. sekali bekam badan dalam rm50 je. Mesra dan murah dijamin hehe...

So pada sesapa berminat boleh call …