Thursday, March 27, 2014

misi kurus part 2

bukan senang nak kurus.. tapi senang nak gemuk huhu
perumpamaan untuk bonda selepas menginjak umur 30-an.

bonda dah cuba makan asam keping. dah cuba exercise. dah cuba kontrol makan dengan kira kalori. ikut cara kevin.. tapi tak jalan..

tapi bonda dah jumpa cara lain yang sesuai dengan citarasa dan lifestyle bonda yeah.. i lost 3-4kg. not so much. tapi yang penting badan fit balik. dan boleh pakai baju lama. yang paling penting baju tunang boleh sarung balik.. Ya Allah sukenye aku.. muahahaha golek golek kejap...

caranya, tiap tiap pagi masuk opis bonda minum green tea panas. brand ahmad. okla rasanya.pastu breakfast, lunch dan dinner makan sepuasnya.. tapi syarat NO KARBO in your plate. untuk 2 minggu pertama, jangan makan karbo, gula dan buah buahan. so awal awal labur duit kat Nando's, Kenny Rogers etc.. ayam Nando's tu setengah ekor bonda sebat hahaa.. breakfast amik telo goreng dengan sambal nasi lemak. tengahari makan lauk je...  sebelum tido malam amik lagi green tea panas.. amalkan minum air suam dengan green tea je..

serius cakap, 2 minggu pertama memang rasa nak mati. lemah lesu satu badan. masa ni mental memang kena kuat. kalau kalah, memang merangkak cari nasi balik huhu..

tapi Alhamdulillah, just 2 weeks je.. lepas tu dah makan mcm biasa :)


No comments:

Post a Comment

Sila lah mengomen...