Skip to main content

# bonda suke...





haritu bonda tengok Immortal Song 2, produksi KBS dari Korea. dan lagu ni betul betul meruntun hati bonda bila mendengarnya...dan penyanyi ni, jung dong ha.. i love your husky voice...

the translation:

I have a dream,
Even if I'm thrown away or ripped to shreds
Deep in my heart
I have a dream as precious as gem

If by chance, without a reason,
Somebody ridicules me behind my back
I should be patient
I would wait just for that day.

As you always worry,
You say that foolish dreams are poisonous.
Just like a book that tells us about the end of the world
There's the reality that we can't turn back already

Yes I have a dream.
I believe in that dream
Please watch over me
Standing in front of that cold wall called fate
I can firmly face it

One day I will pass over that wall
And be able to fly
As high as the sky
This heavy thing called life can't tie me down
At the end of my life, on the other day that I can smile, let's be together

Yes I have a dream.
I believe in that dream
Please watch over me
Standing in front of that cold wall called fate
I can firmly face it

One day I will pass over that wall
And be able to fly
As high as the sky
This heavy thing called life can't tie me down
At the end of my life, on the other day that I can smile, let's be together

Yes I, I have a dream
I believe in that dream.
Please watch over me
Standing in front of that cold wall called fate.
I can firmly face it

One day I will pass over that wall
And be able to fly
As high as the sky
This heavy thing called life can't tie me down
At the end of my life, on the other day that I can smile, let's be together

Comments

Popular posts from this blog

dekorasi - cara mengecat stripes pada dinding rumah

berkenaan post bonda sebelum ni berkenaan stripes di entrance living room, kali ni bonda nak berkongsi step-by-step macamana nak deko rumah dgn style ni..

first skali, guna en google untuk mencari inspirasi. pilih design stripes yg anda berkenaan dihati. nak design yang simple or complicated.. samada melintang or menegak, dan berapa ukuran lebar belang yang dikehendaki samada kecik atau tebal. type je wall stripes..bersepah kuar nanti sampai berpinar mata nak pilih kekeke..



kemudian, dapatkan warna skima or colour schemes yang sesuai dengan sofa, langsir, kaler perabot yang ada dalam rumah anda tu supaya match dgn dinding yang nak dibelangkan. supaya xdela bila dah siap nanti jadi caca merba, serba tak kena. keharmonian tu paling penting untuk seimbangkan warna antara satu sama lain. boleh refer kat pinterest.

and here's is a helpful how-to yang boleh membantu anda untuk menghasilkan stripes yang menarik berdasarkan pengalaman bonda dan en suami.

Material yang diperlukan

masking ta…

jadual pantang ku

seriously bonda memang seriau nak berpantang kali ni. almaklum pantang sendiri dari hari pertama. jadi bonda kena bersedia lebih sedikit mentally and physically. berikut adalah jadual harian bonda nanti selepas bersalin. bonda banyak refer kt blog ibu ibu yang pernah pantang sendiri untuk hasilkan jadual ni. hopefully bonda dapat follow. sebab kadang kita plan baik punye tapi baby lak lain ragamnya...hehe

7.00pg - bangun tido. gantikan pampers. susukan baby kejap. pastu gi dapor
              masak air mandi herba..guna uncang je
8.00pg - breakfast. ibu menyusu ni cepat lapar. pastu gi masak nasi dengan
             masak lauk. resepi semua dah ada. tampal kt peti ais.
9.00pg - mandi. sapu param kt badan, tapel kt dahi, krim halia kt perut. pastu
             ikat bengkung...guna bengkung moden mudah dan jimat masa. masa
             1st time dulu guna bengkung jawa. mak aihh terbelit belit dibuatnye...
10.00pg - makan pagi. sediakan air mandian baby plak, baju dia, pampers,
       …